kweek volgorde wiet zaden

wiet zaad informatie site

nieuw! de meest gestelde vragen over wiet kweken

Belangrijk is natuurlijk dat je eerst de wietzaadjes kiest. Sommige zaden zijn beter geschikt voor binnen, anderen voor buiten. Ook je persoonlijke smaak en de opbrengst per plant kunnen hierin natuurlijk een rol spelen...


1) het ontkiemen van je wiet-zaden
Na de keuze van je zaadjes komt het eerste spannende moment van je kweek: zorgen dat de zaden ontkiemen.
Hiervoor heb je nodig:
- een etensbord
- toiletpapier
- huishoudfolie
- water
Ga als volgt te werk:
Leg het toiletpapier vierdubbel zo op het bord dat het hele bord is bedekt en doordrenk het met water. Zorg dat er geen plasje water komt, maar doordrenk het papier goed. Verdeel je wietzaden over het bord en denk het, niet te strak, af met het huishoudfolie. Prik wat gaten in de huishoudfolie zodat je wiet zaadjes kunnen ademen.
Hou gedurende maximaal 5 dagen goed in de gaten dat het papier goed vochtig blijft. Na 2 tot 3 dagen zal je zien dat je zaadjes ontkiemen en er hele kleine worteltjes ontstaan: de natuur doet haar werk!
Als de worteltjes 3 tot milimeter groot zijn is de eerste fase van je kweek achter de rug.
2) op aarde zetten
Nu is het tijd om de mini stekjes op aarde te gaan zetten. Bezuinig niet op je aarde, de hele levensduur zal je plant er op moeten groeien. Koop goed bemeste potaarde bij je locale tuincentrum of bij je growshop.
Zorg voor een flinke pot (ongeveer tien liter inhoud) die voorzien is van een gat of gaten aan de onderkant om overvloedig water af te kunnen voeren.
Druk metj e duim een klein gaatje in de aarde in het midden van de pot en plaats je je stek er in. Vul de rest van het gat nu weer losjes op met aarde. Let er op dat het stammetje van je stek niet onder de  aarde komt, want dan kan deze gaan rotten.
Bevochtig direct de aarde een beetje, eventueel met wat speciale stekvoeding gemengd.
3) licht
Als je binnen kweekt, zorg dan voor goede verlichting van je stekken. De stekken dienen tenminste 16 uur per etmaal te worden voorzien van licht.
4) oogsten
De verdere kweekprocedure gaan we hier niet uitleggen, als je op google zoekt kan je voldoende kweekschema's terugvinden.
Aan het einde van je kweek zijn de planten klaar voor de oogst en dan begint de lol pas echt: het roken van je eigen wiet, gekweekt uit wiet zaadjes!

Veel succes!